INDAR er anerkjent globalt som en sentral aktør innen vannkraftbransjen med tilstedeværelse på alle fem kontinenter i nært samarbeid med kraftselskaper, entreprenører og utbyggere.

INDAR er ledende i verden innen tilvirkning av synkrone vannkraftgeneratorer opp til en effekt på 80 MVA og spenning på 15 kV. I tillegg kan INDAR tilby omfattende service og/eller oppgradering av eksisterende store generatorer. Slik service er basert på INDARs egen teknologi og erfaring, med kapasitet for installerte generatorer opp til 200 MVA.

INDAR har et «state of the art» kombinert laboratorium for elektriske maskiner og kraftelektronikk. Dette gjør det mulig for INDAR å teste eget design under foskjellige miljømessige betingelser og derigjennom garantere best mulig ytelse på produktene. INDARs avdeling for forskning og utvikling består av høyt kvalifiserte medarbeidere og har de mest avanserte ressurser for design og utvikling av INDARs generatorer.

Produktområder

Basert på mer enn 75 års erfaring tilbyr INDAR et omfattende utvalg av skreddersydde synkrone og asynkrone vannkraftgeneratorer. Robust konstruksjon, høy virkningsgrad og fleksibelt design i hvert enkelt prosjekt, gjør INDAR SG til det riktige valget innen vannkraftgeneratorer for innstalasjon i kraftstasjoner, dammer, elvekraftverk og pumpekraftverk.

INDAR generatorer kan kobles mot Pelton, Francis, Kaplan, S-turbiner og Rørturbiner med anleggskapasitet opp til 80 MVA. Generatorene leveres med H-klasse isolasjon, IP23 til IP56, og spenning opp til 15 kV, i horisontal eller vertikal konfigurasjon. Generatorene er produsert i henhold til IE, NEMA og IEEE standardene.

SG synkrongenerator familien dekker et vidt område for vannkraftproduksjon med to undergrupper: «Compact» og «Large», avhengig av effekten og turtallet på maskinen.

  • INDAR SG Compact: 1250 – 30000 kVA
  • INDAR SG Large: 30000 kVA – 80000 kVA

Vannkraftgeneratorer

INDAR er internasjonalt anerkjent innen vannkraftsektoren som en ledende leverandør av verdensklasse for synkrongeneratorer opp til 80 MVA med spenning opp til 15 kV. Vi er til stede på alle fem kontinenter i nært samarbeid med kraftselskaper, entreprenører og utbyggere.

I tillegg kan vår avdeling for rehabilitering og oppgradering av større generatorer støtte seg på referanser opp til 200 MVA levert til viktige kraftselskaper verden rundt.

Vannkraftgeneratorer

Produkter

INDAR Compact Series
Kompakte synkrone generatorer
Effekt område Fra 1250 kVA til 30000 kVA
Spenningsnivå Fra 690 V til 15000 V
Kapslingsnivå Fra IP23 til IP56 og IP68 (rørturbin)
Isolasjon Opp til klasse H (180ºC)
INDAR Large Series
Store synkrone generatorer
Effekt område Fra 5000 kVA til 80000 kVA
Spenningsnivå Fra 690 V til 15000 V
Kapslingsnivå Fra IP23 til IP56 og IP68 (rørturbiner)
Isolasjon Opp til klasse H (180ºC)


Rehabilitering

Den kunnskapen INDAR har bygget opp gjennom mer enn 75 år er tilgjengelig for optimalisering av våre kunders installasjoner. INDAR tilbyr løsninger som er spesialtilpasset hvert enkelt anlegg og med maksimal fleksibilitet slik at de beste løsningene kan møte kundenes krav.

Anvendelsen av teknologi på høyeste nivå, sammen med effektiv prosjektledelse, sikrer en høy grad av kundetilfredshet når generatorenes nedetid minimaliseres gjennom vår førsteklasses gjennomføringstid. INDAR tilbyr ikke bare produkter som fullt ut møter kravene, men tilbyr også en omfattende service til våre kunder. INDAR Hydro Service teamet utfører rehabiliteringer opp til 200 MVA. Og det tilbyr direkte teknisk support, vedlikeholdstjenester, opplæring og teknisk rådgiving.

Rehabilitering

Deler og komponenter som kan rehabiliteres

  • Stator vikling
  • Komplett ny stator (stator kjerne + viklinger)
  • Omvikling av rotor poler
  • Komplett ny rotor
  • Komplette nye poler (polkjerne + viklinger)
  • Omkiling av stator
  • Rehabilitering av generator lagere
  • Hele maskinen

Resultater

Disse tjenestene leder til økt driftsikkerhet, økt estimert teknisk levetid på generatoren, reduserte investeringer, produksjonskostnader og produksjonstap. Alt dette gjør INDAR til det beste valget i markedet.

Norway reference map

Indar

Contact:

Nils Ottesen
Business Development Manager
Indar Hydro. Norway

 

Tel.: +47 90777604
e-mail: nils.ottesen@indar.ingeteam.com
www.indar.net

en